Belépés

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

Legfrissebb regisztrációk:

Norbert79 Anita001 D.Zsolt roka007 Ballay
Egy kis dago..
új NIVA!
20201217_202..
Erősitett va..
Szigetelés
Autójavítás és szállítás - Szentendre Lada Niva javítás Szentendrén  Autószállítás,javítás 
Klub tagoknak kedvezmény,megfizethető áron, hívj bizalommal!!!!
Guminyúl
Telefon: 06/30 5505037
E-mail: pappgabor1@t-online.hu
Klubbal kapcsolatos kérésed, kérdésed van? Hívj bátran!

Sziasztok, megint eltöltöttünk egy jó hétvégét Ácson, az off-road centrum területén és Koppánymonostoron a Fenyves táborban.


Nagyon várta mindenki az Október 20-át, hogy eljöhessen a már hagyományossá váló októberi találkozónra. Ez olyannyira volt igaz, hogy sokan már 19-én pénteken lejöttek, hogy már egy nappal előtte bandázzanak kicsit :)  

Nagyon izgultam, mert ez volt az első olyan eseményünk ahol nem pontkereső háziversenyt csináltunk, hanem egy 2 szekcióból álló mini triál versenyt találunk ki a társaságnak.

Kupák, emléklapok, kaja alapanyag bepakolva, kocsi a tréleren, család a csapat szállítóba és irány péntek reggel Komárom-Koppánymonostor. Közben a szerelvénnyel betértünk a Piliscsévi erdészetre karókat beszerezni. :)

Le is értünk hiba nélkül,irány a tábor, ahol Zeusz és tesója, valamint Répa Hari Nivájával, valamint Kisgaz a helyi erő várt már :) .Dél körül irány a terep, karó, pálya keresés. Ácsi Kari a terület kis főnöke,minden off-road titkok tudója jött ki velünk :) Na nekem mindjárt sikerült is a Godzniva hátsó hídját kicsit kitépnem a helyéről, de Kari percek alatt ott volt és a Samujával már robogtunk is a műhely felé az eltört alkatrészt meghegeszteni.

Megérkezett közben Nardi is és elkezdték a pálya karózását. Míg én a szerelést megcsináltam, kiszúrtam egy friss pálya részt, mondtam is magamban ez az, ezt körbekarózva meg is van a jó kis útvonal. Az első dolog volt, hogy Mikit be is zavartuk, tesztelje le. Kicsi hinta, ágaskodás, átló, szűk forduló minden aki kell.

Gondoltam ez azért kemény, csináljunk még egy pályát, ami kicsit könnyebb. Ne egyből a nehézzel kezdjenek, főleg, hogy jönnek kezdők is (nem mintha mi profik lennénk, :) csak lelkes amatőrök) Kész a pálya. A erv, hogy délelőtt triál, utána ebéd, majd kötetlen autózás, végül este eredményhirdetés.

Na itt kezdtem izgulni, mivel sokan bejelentkeztek telefonon, így kezdtem félni, hogy nem lesz elég a szállás. A kaja miatt nem izgultam, mert hús volt bőven, nem is akár milyen, hanem vaddisznó. A főzést idén magamra vállaltam, szerettem volna ha szombat 14 óra felé mindenki le tud ülni egy tányér meleg étel elé.

Eljött a szombat reggel és lassan nem fért el a sok autó és ember a tábor területén. 9 óra, irány az Off-road centrum Kari vár minket. Amerre csak elnéztem terepjáró, gyors pacsi az újakkal, irány a regisztráció. Na kezdjük a versenyt, önkéntes pályabírók a helyükön, kezdés a gyengébb pályán. Stopper indul, srácok a rajtba mehet. Nem is volt gond, mindenki szépen ment és nagy meglepetésemre látok egy furcsa versenyző csapatot :) csak csajok a SUV ban, no ez érdekes lesz :)

Upsz no ott a nejem a Zéé-né, Kati vezet, Hari-né Csilla navigál, a nejem és a gyerekek bekötve hátul kipróbálják a pályát, de mérjem is :) Gondoltam ezen el tudnak menni semmi veszély max. felhasal. Na de nem úgy van, ők teljesítenek, az idő nem túl jó, de megcsinálták. Nagy taps, gratula szép volt csajok! Én már tudtam ez kupát ér a 'Csak úgy' kupát :) Mindenki szépen végigment, talán Jokka gyógyszere gurult el kicsit mivel a csühös diesel niva leátlózott, de némi szalag kár után ő is teljesített.

Jött a második szekció. "Nyuszi te normális vagy" jött az első és nem egyetlen kérdés :) Én tudtam rázós, de biztonságos :) Na itt volt minden, niva féltengelytörés, mentés farecsegés, elakadás, sikítás. De annyira tetszett a srácoknak, hogy megcsináltuk a pályát visszafelé is, így ez lett a 3.szekció. A társaság egy része erre arra talált tudásának és bátorságának megfelelő terepet és utakat. Jött a telefon Oszi bajba van a Rubikon féltengelye szétesett.

Kocsiba be a Haszontalan csapat kiszedte míg oda értem és szereztek hasonló keresztet ami kellett bele. Nem volt szerencséjük, leértek ugyan neveztek is, de a versenyen nem tudtak részt venni, mert szerelni kellet. Féltengely megjavít, összeszerelés, mondtam is nekik, enni feltétlen gyertek, ha már a versenyről lecsúsztatok. Ok mondták de még autózunk egyet. Így majdnem lecsúsztak az ebédről, ugyanis sokkal többen lettünk, mint ahogy azt terveztük. Ez valahol jó, mivel ez azt jelenti jó az amit pár éve elkezdtünk.

Miután az ebéd megvolt, kicsit rosszul éreztem magam, hogy itt van ennyi ember, az ennivaló elfogyott és még ott az esti eredmény hirdetés. Jött a mentő ötlet, csináljunk vacsit is méghozzá paprikás krumplit kolbásszal. A fiúkat megint elengedtük terepezni, elvégre este 10-ig miénk a terület.

Répa, Répa-né és jómagam kocsiba be, irány a helyi multi. Megvettük az alapanyagot. Krumpli, hagyma pucolás, stb. (már untam kicsit) kaja rotyog, nagy baj már nem lehet. No de jöttek a telefonok, féltengely törés, elakadás, dagonya, töltés hiány, kormányösszekötő javítás, egyszóval zajlott az élet. Este 9-10 felé mindenki visszajött, a vacsora is elkészült, jöhetett az evés-ivás :)

Kellően jól alakult a hangulat, majd este 10 órakor eredmény kihirdetés. Itt a győztesek megkapták a magukét :) vagyis a kupákat. Ezen felül kiosztottuk a 'Csak úgy' kupát és egy csajos különdíjat, valamint minden résztvevőnek egy oklevelet.


Köszönöm a magam és a szervező társaim nevében, hogy ennyien eljöttetek és eltölthettünk egy kellemes hétvégét!

Guminyúl

u.i: Decemberben újra ugyan itt :)

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Apróhírdetéseinkből

Alkatrész - keres | nyugis
1.6-os műszerfal
1.6-os műszerfal (2188)
Autó - keres | klniva
ELADVA 2019.12.21.
ELADVA 2019.12.21. (1775)
Alkatrész - kínál | Peterson
Kipufogó
Kipufogó (2088)

Fórum üzenetek

  • NIVA a médiában (analóg, digitál)
  • Ezt is megértük: elektromos Niva... Egy 2015-ös átalakítás látható itt: www.4x4magazin.hu/zoldhajtas/elektromos-lada-niva-video
  • Készítő duck
  • 1 hónapja 1 hete
  • segítség kérés
  • Köszönöm a választ, van benne igazság mert a családtag aki hozta övé a teszter, az Ő autójával jól használható. De miután a Ladámmal...
  • Készítő szabol
  • 4 hónapja 3 hete

Letöltések

- Niva szerelési kézikönyv (Sárga, magyar nyelvű) (16,7 MB)

- Niva 1700 szerelési kézikönyv (angol nyelvü)
- Első rész (4,1 MB)
- Második rész (5,1 MB)
- Harmadik rész (4,7 MB)

- Saját kezűleg autosoknak LADA szerelési kézikönyv (21,2 MB)
- 2121 Alkatrészkatalógus - Duck-tól (17,8 MB)

Szerelési illusztrációk (nagyméretü képek)

- Letöltés egyben zip formátumban (6.8 MB)
- Megtekintés