Belépés

Oldalainkat 33 vendég és 0 tag böngészi

Legfrissebb regisztrációk:

Remete ferenczig ftomi26 mazol92 lacka81
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

Téma: segítség kérés

segítség kérés 4 éve 6 hónapja #9739

• szelda
  • szelda profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Köszönöm,Még annyit kérdeznék, hogy az üzemanyag szűrőn levő nyilnak merre kell néznie? a vezető fülke felé? vagy a hűtő felé? már nem vagyok benne biztos hogy jól kötöttem be
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

segítség kérés 4 éve 6 hónapja #9740

• stamas
  • stamas profilkép
  • TÁVOL
  • aktiv tag
  • Köszönetek: 81
Szia! A hűtő felé.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szelda

segítség kérés 4 éve 6 hónapja #9741

• szelda
  • szelda profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Köszönöm!

segítség kérés 4 éve 6 hónapja #9742

• szelda
  • szelda profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Akkor ügyes voltam,mert nekem a fülke felé néz rajta a nyíl :D

segítség kérés 4 éve 6 hónapja #9743

• szelda
  • szelda profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
sziasztok. Ma kivettem a központi injektor fejet,meg a nyomás szabályzót, Mikor osszeraktam és inditani akartam,már a gyujtásra tele spriccelte benzinnel a házat, az injektor, tele töltötte, hol keressem a hibát?

segítség kérés 4 éve 6 hónapja #9744

• Guminyúl
  • Guminyúl profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Köszönetek: 254
a tömitő gyürüket elcsipted

segítség kérés 4 éve 6 hónapja #9745

• szelda
  • szelda profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Közben hoztam rá egy komplett központi injektort bontóból, most már jól működik, De ujabb problémába ütköztem, ugy vettem az autót,hogy két ventillátor ami elol van,ki volt vezetve gombra a kormány alá kapcsolora,. ezt szeretném vissza alakítani eredeti megoldásra,mert elofordult hogy egyfojtába ment a ventillátor mikor levettem a gyujtást,meg még a vezetéket a kapcsolorol,akkor sem állt le. Nem tudom eredetileg hogy van,de nálam ugy volt hogy : a motortérben a kék védő csben levő vezetékek el lettek vágva, kék,fekete,ez jon a ventillátor motortól, ebből az egyik fél vezetékbe ,a kék vezetékre forrasztottak egy kábelt, ez vissza megy a ventillátorhoz,valahova,egyik vége,a másik meg a maszek kapcsolora, a kapcsoló másik pontjára pedig egy vezeték ment,ami a reléjének a rózsaszín vezetékébe volt bele forrasztva.remélem sikerult erthetöen meg fogalmazni. most lecsíptem a maszek vezetékeket,vissza szeretném kötni ahogy eredetilg volt, hogy relé kapcsolja. ebben kérném a segítséget,mit kossek vissza hova. Köszönöm előre a választ.

segítség kérés 4 éve 6 hónapja #9746

• Guminyúl
  • Guminyúl profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
kapcsolási rajzokat megtalálod a fő oldal bal alján

segítség kérés 4 éve 5 hónapja #9748

• szelda
  • szelda profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Sziasztok, Nemrégiben vettem egy nívát 98,1,7 központi injektor. A dadogás probléma még nem oldódott meg sajnos, de már csak két hibakódot ír, 24,44 sebesség jeladó nincs jel, ez nem csoda,mert nincs benne a sebesség jeladó.erről tudok is, majd pótolom, a másik a lambdaszonda szegény keverék. azt nem tudom hogy ez egyértelműen szonda csere, vagy utalhat másra is? a tünet: van hogy rendesen működik, aztán egyszercsak gázadásra betorpan, feketén füstöl,kigyullad a hibalámpa, viszont most már a töltés lámpa is,ami eddig nem világított ilyenkor, volt egy időszaka nemrég amikor parázslott,aztán abbahagyta, most már ha ledadógosodik ,akkor kigyúllad a töltés lámpa is, A generátor nál keressem a hibát? mapszenzort cseréltem,hőmérséklet jeladótis, gyertyát,kábelokat is, Még gondolok a főtengely jeladóra, az okozhat ilyen hibát? a segítséget köszönöm, mert bajba vagyok, jó hozzáertő szerelőt se találni,

segítség kérés 4 éve 5 hónapja #9749

• Guminyúl
  • Guminyúl profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
ha feketén füstöl akkor sokat kap,Lehet lamda szonda hiba,de ha cserélsz akkor pontosan olyan jó csak bele amilyen benne van.a töltésnek nincs köze hozzá,egyszerüen eddig birta,ha parázslott akkor dióda híd

segítség kérés 4 éve 5 hónapja #9750

• szelda
  • szelda profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Köszönöm,ma nagy nehézségek árán sikerült kiszednem a lambdaszondát, tiszta korom meg koksz az egész,szerencsére sikerült le olvasni a számát, kicserélem,ezen ne múljon, a menetből a torkon hogy lehetne a salakot kitakaritani leg egyszerűbben?

segítség kérés 4 éve 5 hónapja #9751

• szelda
  • szelda profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
Üdv. Kicseréltem a lambda szondát, most már ez a hibakód megszűnt, de lett új, 23- beszivott levegő hőmérséklet érzékelője a, jelfeszültsége túl nagy. Ez mitől lehet? Hol keressem a bajt?

segítség kérés 4 éve 4 hónapja #9754

• MPC
  • MPC profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
  • Köszönetek: 2
Sziasztok!Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. 2000-es, központi befecskendezés, sima benzin üzem. Friss olajcsere, pár ezer km-t futott NGK gyertyák, napokban cserélt benzinszűrővel. Ma utánfutót húzattam, 5-10 km után elment az ereje, elkezdett füstölni. Egyenes aszfalt úton a negyedik fokozatban nem ment, hármasba vissza, húzatás, újra négy. Kínlódással telt a célba érés. Egy órát pihent az autó, amíg pakoltunk. Pöccre indult, alapjárat rendben, szépen gyorsult. Aztán kb. 5 km után újra gyengült, füstölni kezdett. Munka után rátankoltam, kb. 14 liter volt a fogyasztása 100km-re vetítve (160 km-t mérve). 5-6 mázsát húztam vele dombos vidéken, nem tartom így soknak, kiugrónak a fogyasztását ebben az esetben. legyetek szívesek segíteni, honnan kezdjem? Köszönöm!

segítség kérés 4 éve 4 hónapja #9755

• vamitya
  • vamitya profilkép
  • TÁVOL
  • haladó felhasználó
  • Köszönetek: 17
Szia ! Először is azt kéne tisztázni hogy ez a füstölés kékes színű azaz motorolaj eredetű, avagy feketén füstöl, tehát sok üzemanyagot kap. Utánfutóval nyilván jobban melegszik mint általában, de ha feketén füstöl első körben ezeknél mindig a hőmérséklet jeladó a gyanúsított.Ha ez elromlik vagy nem pontos adatot szolgáltat,a motorvezérlő nem képes csökkenteni a befecskendezett benzin mennyiségét a felmelegedő motor igényéhez, ezért elkezd füstölni és teljesítményvesztést is okoz. Szerintem ez lehet a baja. Ha kéken füstöl akkor lehet gyengécske már a motorod az ilyen utánfutós kalandokhoz :woohoo: .Azért a meredek szakaszokon futóval nyugodtan használd a terepváltót közúton is hogy ne erőlködjön, azért van. :) :)

Varhó Mihály - Kondoros városából.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: MPC

segítség kérés 4 éve 4 hónapja #9756

• MPC
  • MPC profilkép
  • TÁVOL
  • felhasználó
  • Köszönetek: 2
Sziasztok!
Szia Mihály!

Köszönöm válaszod! Természetesen használtam a felezőt. De amikor több km hosszabb egyenes szakasz jött, akkor normál váltó menet volt.
A füst színe: fekete.
Még nem olvastam válaszod, de tegnap óta már fújogattam WD40-el a lambda szonda és a hőmérséklet jeladó menet részét, hogy minél kevesebb fájdalommal járjon a kiszedése, ha szükséges.

Guminyúl egyik válasza volt korábban a lambda szondára egyik kollégának, hogy ugyan olyat, ami benne volt. Mit tanácsolsz ezekkel az alkatrészekkel kapcsolatban? Kiszedjem és letegyen Unixos kolléga asztalára, hogy ilyet kérek! vagy Szeged, Ladaparts???

Nem az ára érdekes nekem, hanem a minősége. Megérdemli a jószág a jó minőségű zabot!! :-)

Akkor megpróbálom a hőmérséklet jeladó cserét első körben.

Köszönöm!!!
Moderátorok: duck

Apróhírdetéseinkből

Szerelés - kínál | Guminyúl
5 sebességes váltó javítás
5 sebességes váltó javítás (163)
Autó - keres | klniva
ELADVA 2019.12.21.
ELADVA 2019.12.21. (4015)
Gumi-felni - kínál | Báderka1
noimage
Nivára téli nyári gumi fe... (2835)

Fórum üzenetek

• segítség kérés
    • Saját magamnak válaszolok, de csak azért mert másnak is jól jöhet az infó. Az alapjárat ingadozás és az indítási gondok is megszűntek...
    • Készítő Pillár
    • 3 hete 4 napja
    • segítség kérés
    • Van egy kis ingadozás az alapjáratban, az imo sztem ki van iktatva mert akárhogy indul és nem igazán lehet olvasni a kompit. Csak ellenőrzés...
    • Készítő Pillár
    • 1 hónapja 6 napja
    • Horgász szekció !
    • Hú, látom elé régiek az utolsó hozzászólások. :( Pedig mint minden évben az idén is közeleg a tavasz és vele az igazi szép pecaidők. ;)...
    • Készítő Pillár
    • 1 hónapja 1 hete

Letöltések

- Niva szerelési kézikönyv (Sárga, magyar nyelvű) (16,7 MB)

- Niva 1700 szerelési kézikönyv (angol nyelvü)
- Első rész (4,1 MB)
- Második rész (5,1 MB)
- Harmadik rész (4,7 MB)

- Saját kezűleg autosoknak LADA szerelési kézikönyv (21,2 MB)
- 2121 Alkatrészkatalógus - Duck-tól (17,8 MB)

Szerelési illusztrációk (nagyméretü képek)

- Letöltés egyben zip formátumban (6.8 MB)
- Megtekintés